برگزاری مراسم بزرگداشت رئیس اسبق دانشگاه و چهره‌ی ماندگار علمی کشور

مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر علی محمد رنجبر رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف با حضور وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور به صورت مجازی برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی، مراسم بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر رنجبر رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف و چهره ماندگار علمی کشور در رشته مهندسی برق عصر روز چهارشنبه 16 تیر ماه سال جاری برگزار شد.
در ابتدای این برنامه دکتر سعید رحیمی مدیر امور فرهنگی دانشگاه طی سخنانی به بیان خلاصه‌ای از زندگی مرحوم رنجبر پرداخت.
در ادامه دکتر داوود رشتچیان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به نمایندگی از هیئت رئیسه دانشگاه به اقدامات بارز و مهمی که توسط مرحوم رنجبر انجام شده پرداخت.
دکتر رشتچیان حمایت از نیروی انسانی و حفظ شأن و جایگاه آنها و تلاش برای حفظ سرمایه‌های انسانی در داخل کشور را از جمله اقدامات مهم مرحوم رنجبر دانست و افزود: تربیت جمع کثیری از دانش آموخته‌گان و بالا بردن سطح کیفی صنعت برق کشور و بومی‌سازی این صنعت از اثرات جاودان مرحوم رنجبر است.
معاون آموزشی دانشگاه گفت: انتخاب نام دانشگاه صنعتی شریف در تاریخ 11 آبان سال 1358 بر اساس رأی‌گیری برون دانشگاهی از دیگر یادگاری‌های ایشان بود.
دکتر رشتچیان از مهم‌ ترین خصایص اخلاقی دکتر رنجبر به شهامت در لهجه و بیان حقایق و دلسوزی و مهربانی ایشان اشاره کرد و گفت: جای دکتر رنجبر در بین ما خالیست اما خدمات ایشان برای همیشه برای کشور ماندگار خواهد ماند.
در ادامه مراسم پیام تصویری دکتر علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشور پخش شد.
دکتر صالحی گفت: برای اینجانب مایه تأسف و افسوس است که در خزان عمر خویش ناظر کوچ دوستان نزدیکم به سرای باقی باشم و در باب فضایل این عزیز داد سخن دهم.
وی ادامه داد: سادگی و خدمت خالصانه در راه سربلندی کشور نقشی است که دکتر رنجبر در صحیفه روزگار از خود برجای گذاشت.
وی افزود: قرار گرفتن دکتر رنجبر در جمع یاران شهیدش همچون شهید عباس‌پور، شبکه نوسازی برق کشور را متحول کرد.
دکتر صالحی گفت: من معتقدم که استاد رنجبر پایه‌گذار پژوهشگاه صنعت برق بود و پدر معنوی و آموزگار راستین کسانی است که امروز در جایگاه اساتید مطرح مایه مباهات هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، تواضع، حسن سلوک و تعامل همدلانه با همکاران و شاگردان را از نکات اخلاقی بارز مرحوم رنجبر برشمرد.
در ادامه برنامه دکتر اردکانیان وزیر نیرو طی سخنانی ضمن تسلیت به خانواده رنجبر به جایگاه علمی و نقش بنیان‌گذاری دکتر رنجبر در هسته‌های آموزشی و پژوهشی کشور پرداخت و گفت: دکتر رنجبر یکی از مصادیق مدیر موسس بود و دست به کاری نمی‌زد مگر آنکه در آن کار تاسیسی می‌دید و تا سال‌ها زیر سایه نهال‌های کاشته شده توسط ایشان به آرامش خواهیم رسید.
وزیر نیرو به بیان خاطراتی از آشنایی خود با دکتر رنجبر پرداخت و تشکیل شورای دانشگاه توسط مرحوم رنحبر را مصداق تجربه و درایت ایشان دانست.
وی گفت: بنده افتخار همکاری با ایشان را در وزارت نیرو در کنار شهید عباس‌پور داشتم و شاهد تعهد و اخلاق‌مداری و پشتکار ایشان در آن دوران بودم.
وی افزود: گشاده‌دستی و گشاده‌رویی از دیگر صفات بارز مرحوم رنجبر بود.
در ادامه این برنامه دکتر سعید سهراب پور رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف گفت: متاسفانه عزیز نازنینی را از دست داده‌ایم و خوشا به حال مرحوم رنجبر که اثراتی چنین گرانبها از خود به یادگار گذاشته است.
دکتر سهراب‌پور به بیان خاطرات دوران تحصیل خود و سابقه آشنایی‌اش با مرحوم رنجبر پرداخت و گفت: ایشان اولین رئیس انتخابی دانشگاه صنعتی شریف بود و همکاری با شهید عباس‌پور در صنعت برق را در کارنامه خود داشت.
دکتر سهراب‌پور گفت: دکتر رنجبر عزیز در 13 سالی که من مسئولیت دانشگاه را به عهده داشتم مشاور دلسوز و نازنین من بود و از دست دادن ایشان برایم سخت و سنگین است.
در ادامه برنامه پیام دکتر فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف توسط دکتر رشتچیان به شرح ذیل قرائت شد:

«مرحوم رنجبر در طول عمر پر برکت خود خدمات زیادی را به دانشگاه صنعتی شریف و صنعت برق کشور تقدیم کرد و عزم و تلاش ایشان برای برقراری پیوند میان علم (دانشگاه) و عمل (صنعت) بر کسی پوشیده نیست.
دکتر رنجبر در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخی سکان هدایت کشتی دانشگاه صنعتی شریف را به عهده گرفت و پس از آن با حضور سازنده و تحول‌آفرین خود در وزارت نیرو منجر به تاسیس شرکت‌های مختلف و پژوهشگاه نیرو شد .
من سی و چند سال قبل در زمان دانشجویی درس حفاظت سیستم‌های قدرت را با ایشان گذراندم، وی علاوه بر فضایل اخلاقی، معلمی توانمند در انتقال دانش به دانشجویان بود.
حساسیت مرحوم رنجبر به نام و نشان دانشگاه و جدیت وی در برخورد با کسی که می‌خواست از این دانشگاه بهره‌برداری شخصی کند نکته قابل توجه بود.
پس از بازنشستگی ایشان، دانشگاه برنامه پر‌شکوهی را برای تجلیل از خدمات سه رئیس دانشگاه از جمله دکتر رنجبر، دکتر انواری و دکتر سهراب‌پور برای 18 اسفند 98 تدارک دیده بود که متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا این مراسم به تعویق افتاد و چه ناگاه دست اجل دکتر رنجبر عزیز را گلچین کرد و ما را در حسرت تجلیلی شایسته از ایشان باقی گذاشت».
در ادامه مراسم دکتر عباس انواری رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف گفت: صحبت کردن در باب مرحوم رنجبر برایم سخت است. چرا که آشنایی من با ایشان به 60 سال قبل باز می‌گردد و از دوران دانشجویی ما در دانشگاه تهران، افتخار آشنایی با ایشان را پیدا کردم و پس از پایان تحصیلات ایشان و بازگشت به کشور و ملاقاتم در دانشگاه صنعتی شریف این دوستی قوت گرفت.
دکتر انواری روحیه انقلابی، ایمان خالص، صبر و حوصله و پشتکار را از مهم‌ترین ویژگی‌های اخلاقی مرحوم رنجبر نام برد.
وی افزود: دکتر رنجبر در زمان ریاست خود در دانشگاه، بحران‌های سیاسی زیادی را تجربه کرد و از قطع شدن حقوق اساتید تا قطع پذیرش دانشجو و... که همگی با درایت دکتر رنجبر و با کمک جلسات شورای هماهنگی دانشگاه این موانع از میان برداشته شد.
وی گفت: از افتخارات من این است که به کمک دکتر رنجبر و شهید عباس‌پور و دکتر چمران گروه جامعه اسلامی اساتید را در آن دوران تاسیس کردیم که الگوی سایر دانشگاه‌ها شد.
در این بین جلسات مهمی را برگزار می‌کردیم که اغلب به جهت جو سیاسی آن دوران این جلسات به صورت مخفیانه و خانوادگی و در منازل شخصی برگزار می‌شد تا شک کسی برانگیخته نشود.
در ادامه برنامه دکتر باقری رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف طی سخنانی گفت: از سال 58 افتخار آشنایی و شاگردی در محضر دکتر رنجبر را داشتم، صداقت و جسارت مرحوم رنجبر برای همگان زبانزد بود.
دکتر باقری افزود: پیشرو بودن در مسایل علمی، شجاعت مثال زدنی و سکینه خاطر و آرامش دکتر رنجبر همواره در یاد‌ها باقی خواهد ماند.
در خاتمه این برنامه دکتر رنجبر رئیس سابق دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیئت علمی این دانشگاه ضمن تشکر از برگزاری مراسم یادبود گفت: مرحوم رنجبر مصداق واقعی انسان بود‌ و هرگز در خانواده کسی را نرنجاند و محال بود کسی را گرفتار ببیند و کمر همت بر رفع آن نبندد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: آسودگی مرحوم رنجبر در آسودگی دیگران بود و علاوه بر آن یادگاری‌های علمی که از خود به جای گذاشته همواره منشا خیر و صفات پسندیده در بین همگان است.
 

لطفا نظرات و پیش